Ortodonție și Pedodonție

Iubim copiii și ei ne încântă la rândul lor cu zâmbete sincere și inocente cum doar ei sunt capabili. Pentru copii am dezvoltat programe menite să reducă riscurile de îmbolnăvire orală și să le asigure o dezvoltare și o distribuție corectă a dinților pe arcadă.

Copiii sunt tratați cu blândețe și înțelegere, vizitele lor la dentist fiind recomandate încă de la vârstă de 2 ani pentru acomodare. Programați-vă copiii la un contol stomatologic și chiar dacă vor refuza să colaboreze la prima vizită, încet, vor prinde încredere și vor deveni pacienți excelenți.

Monitorizăm evoluția creșterii dinților de lapte

Erupția dinților superiori sau inferiori în spatele dinților de lapte este un lucru normal, dar care nu trebuie neglijat. Controlul medical este imperativ necesar pentru că pot fi necesare extracții dentare. Extracțiile dinților de lapte se fac doar de către medicul specialist , ele necesitând mult discernământ întrucât, incorect conduse, pot afecta foarte grav alinierea dinților și în special a caninilor care pot ieși mult în afara arcadei, afectând astfel estetica dentară.

Un control la fiecare 6 luni îl vă familiariza cu medicul, cu atmosfera, câștigându-i încrederea.Cu ocazia acestor controale, copiii pot beneficia, în cadrul clinicii stomatologice Dentexpert Magic, de periaje profesionale cu paste aromate, cu sau fără fluor, special concepute pentru ei, și nu în ultimul rând, care câștigă bunăvoința celui mic. În plus, se vor obișnui cu zgomotul specific aparaturii noastre.

Sigilarea dinților de lapte

Ce poate medicul stomatolog să facă pentru ca dinții de lapte să nu se carieze, mai ales că periajul la această vârstă întâmpină greutăți? Nimic mai ușor: pur și simplu se pensulează pe suprafața dinților un lac special, adică măseluțele se “sigilează”. Ele vor deveni astfel mult mai rezistente la atacul cariilor. Fără carii, micuțul dumneavoastră va avea poftă de mâncare, un somn liniștit, iar dinții definitivi vor fi albi și sănătoși.

Chiar dacă dinții sunt sigilați, spălarea dinților de minim două ori pe zi, dimineața și seara, rămâne obligatorie. Copilul va deprinde această rutină și vă fi în folosul sănătăți lui orale.

Aparatele ortodontice mobile

Utilizate de obicei de cei mai tineri dintre pacienți, aparatele ortodontice mobile ajută la corecția și alinierea dinților atât pentru un aspect estetic cât și pentru a preveni afecțiuni dentare. Dinții strâmbi sau îngrămădiți sunt dificil de curățat, apariția cariilor sau chiar a parodontitei fiind prevenite cu ajutorul aparatelor ortodontice mobile.

Reguli de folosire pentru aparatele ortodontice mobile

Pentru un tratament de succes este nevoie de o strânsă colaborare între pacient - părinte - ortodont. Se obține astfel un comportament responsabil care are ca efect rezultate urmărite: un zâmbet frumos și sănătos. Purtarea aparatului dentar se face minim 16 ore din 24, pacientul purtând aparatul în timpul somnului și completând restul de ore pe timpul zilei. În timpul mesei cât și în timpul practicării de sporturi, aparatul dentar va fi îndepărtat.

Igienizarea aparatului dentar

Igienizarea aparatului dentar se face la fiecare îndepărtare din cavitatea bucală Acesta se spală cu apă și săpun, cu ajutorul unei periuțe de mâini, insistându-se asupra marginilor, spațiilor dintre fragmente și șuruburilor. Se clătește cu apă călduță. Cavitatea bucală necesită igienizare la fiecare aplicare a aparatului. Dinții se periază și se curăță normal. Clătirea cu apă de gură este recomandată pentru o igienă cât mai corecta. Apoi se poate reaplica aparatul dentar.

Control regulat la medicul ortodont

Purtarea unui aparat dentar mobil implică controale regulate la medicul ortodont. Urmărim evoluția dinților și ne asigurăm că există o dezvoltare corectă a arcadelor dentare. Cu ajutorul aparatelor dentare reducem mult riscul necesitații de tratamente dentare în viitor. Prevenția este cel mai eficient tratament dentar.

Îi așteptăm în vizită pe cei mici!

Brașov

Dentexpert Magic

Lu 09:00 - 21:00
Ma 09:00 - 21:00
Mi 09:00 - 21:00
Jo 09:00 - 21:00
Vi 09:00 - 20:00
București

Dentexpert Boutique

Lu 09:00 - 21:00
Ma 09:00 - 21:00
Mi 09:00 - 21:00
Jo 09:00 - 21:00
Vi 09:00 - 21:00
București

Dentexpert Magic

Lu 09:00 - 21:00
Ma 09:00 - 21:00
Mi 09:00 - 21:00
Jo 09:00 - 21:00
Vi 09:00 - 21:00
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.